IMG_0239

Ahir vaig acabar de llegir “La piràmide de fang” d’Andrea Camilleri. La temàtica ens és tan propera que, amargament, ets sent molt identificat amb l’univers Montalbano. La màfia, sí. Però i aquí? Corrupció a l’àmbit públic i privat, nepotisme permanent, falsificació de dades acadèmiques per a ser “algú” a la política, moralitat pública hipocresia i vicis privats. Tant és així que, llegir a Camilleri és tant com llegir a un autor d’aquí. Inclús la gastronomia acompanya.

Però en aquest post vull fer referència al paper que una gosseta, “Selene”, té en la recuperació anímica de Livia. La “Selene” com altres gossos té la qualitat de millorar a salut d’una persona malalta perquè, d’alguna manera, intueix que està malalta i li dóna tot el millor que tenen aquests animals. El meu l’Uli ha donat més d’una vegada mostres de volgué tenir cura d’una persona malalta. Ahir varen a estar a casa uns amics estimats. El nostre amic està malalt i l’Uli va estar al seu costat molta estona llepant-lo tant com podia. No va llepar ni estar al costat de ningú més. L’Antonio era la persona a cuidar ahir a la tarda i a ell li va dedicar totes les seves carícies. Gràcies Camilleri i gràcies també a tú Uli.

GNWCE2466

Ayer acabé de leer “La pirámide de barro” de Andrea Camilleri. La temática nos es tan cercana que, amargamente, te  sientes muy identificado con el universo Montalbano. La mafia, sí. Pero y aquí? Corrupción en los  ámbitos público y privado, nepotismo permanente, falsificación de datos académicos para ser “alguien”en política, moralidad pública e hipocresía y vicios privados. Tanto es así que, leer a Camilleri es tanto como leer a un autor de aquí. Incluso la gastronomía acompaña.

Pero en este post quiero hacer referencia al papel que una perrita, “Selene”, tiene en la recuperación anímica de Livia.  “Selene” , como otros perros tiene la calidad de ayudar a mejorar a salud de una persona enferma porque, de alguna manera, intuyen que están enfermas y les dan  lo mejor que tienen estos animales. Mi  Uli ha dado más de una vez muestras de querer cuidar  de una persona enferma. Ayer estuvieron en casa unos amigos queridos. Nuestro amigo está enfermo y Uli estuvo a su lado mucho rato lamiéndolo tanto cómo le fue posible. No lamió ni estuvo junto a nadie más. Antonio era la persona a cuidar ayer por la tarde y a él le dedicó todas sus caricias. Gracias Calilleri y gracias también a ti Uli.