L’Uli és una cadell de pell daurada, potes grans, cara xata amb amb una taca blanca del front al morro, orelles caigudes i cua imparable. L’Uli és un bòxer  fill de Montagut i, en concret, de la casa del Pere i l’Anna que és la primera del primer trencall a la dreta anant per la carretera de  Sadernes.

La terra sobre la que va caminar per primera vegada es d’herba curta i està envoltada de l’arbrat de la Garrotxa. Més avall dels arbres corren les aigües de la riera de Sadernes que, en segles passats, havien de rebre alguna benedicció de Sant Aniol.

L’Uli és entremaliat de mena , amb això la sang dels pares hi te molt a veure,  i els pocs moments de quietud i observació del seu entorn, que duren molt poc al llarg del dia , segur que tenen el seu fonament en  el silenci trencat del murmuri de les fulles dels arbres i el verdor permanent dels voltants del lloc a on hi va néixer. A la terrassa de la casa de Barcelona a on vivim, a banda de fer una destrossa amb tota planta, arbre o matoll que ha trobat al seu abast, es queda a estones quiet, assegut, mirant des de l’altura el que passa al parc de baix de casa i els cotxes que transiten al carrer. I quan em mira en aquells moments, inclinant una mica el cap, es com si em digués : “Això ara és casa meva i no tinc cap altre remei però que sàpigues que és un frau”. Així que sempre que puc el porto a córrer per les vinyes del Penedès, els boscs de l’Ordal i sorpresa…,a banyar-se a la platja de Gavà i arrebossar-se a la sorra.


Uli es una cachorro  de piel dorada, patas grandes, cara chata con con una mancha blanca de la frente al morro, orejas caídas y cola imparable.  Uli es un boxer nacido en  Montagut y, en concreto, en la casa de Pere y Anna que es la primera del primer desvío a la derecha yendo por la carretera de Sadernes.  


La tierra sobre la que anduvo por primera vez es de hierba corta y está rodeada del arbolado de la Garrotxa. Más abajo de los árboles corren las aguas de la riera de Sadernes que, en siglos pasados, tuvieron que recibir alguna bendición de Sant Aniol.

Uli es travieso, en esto la sangre de los padres tiene mucho que ver, y los pocos momentos de quietud y observación de su entorno, que duran muy poco a lo largo del día , seguro que tienen su fundamento en el silencio roto por el murmullo de las hojas de los árboles y el verdor permanente de los alrededores del lugar donde nació. En la terraza de la casa de Barcelona donde vivimos, además de hacer un destrozo con toda planta, árbol o matorral que ha encontrado a su alcance, se queda a ratos quieto, sentado, mirando desde la altura lo que pasa en el parque de debajo de casa y a los coches que transitan en la calle. Y cuando me mira en aquellos momentos, inclinando un poco la cabeza, es cómo si me dijera : “Esto ahora es mi casa y no tengo ninguno otro remedio pero que sepas que es un fraude”. Así que siempre que puedo lo llevo a correr por las viñas del Penedès, los bosques del Ordal y sorpresa…,a bañarse en la playa de Gavà y rodar como una croqueta en la arena.